2018

KAUHAVA NIGHT RACE / SM 5 FINAALIT 31.8 - 1.9. 2018

Torstai aamuna karavaani kohti Kauhavaa ja leirin pystytykseen. Autot ja teami valmiiksi finaali kisaa varten.

Perjantai aamuna Toni pääsi burnis montulle asti, jossa kakkoselle vaihtaessa kierrokset tappiin ja homma seis. Tästä seurasi koko päivän mittainen korjaus operaatio, jossa vaihdelaatikko purettiin, mutta vikaa ei löytynyt. Sen jälkeen turbiinin kimppuun ja vika löytyi sieltä.

Vara turbiini paikoilleen ja ongelma oli tiessään. Illalla uusi yritys ajan saamiseksi, auto ryömähti stagesta ja kuusi ei ehtinyt käynnistyä, mutta hyvä puhdas veto muuten.

Lauantai aamuna kolmas lajittelu veto. Kuusi varmasti käyntiin ja kaaviossa oltiin 8,5s ajalla.

Ensimmäiselle pudotus kierrokselle vastaan Saari, Tonilta hyvä veto, mutta Saari jatkoon.

Kauden kokonais sijoituksesksi tuli SM4! Hieno, mutta vaikea kausi takana.

Perjantaina Rasmus pääsi ajamaan yhteensä 4 lajittelu vetoa.

Auto kulki tasaisia aikoja, parhaimmillaan vaan 0.002s ero ajassa. Reaktiot olivat -0.006 ja 0.101 välissä.

Lauantai aamuna vielä 5. lajittelu kierros, jossa auton uusi ennätys 11.085s.

Lajittelu oli erittäin kova tasoinen sillä Rasmus oli 0.022 reaktiolla lajittelun 7.

Ensimmäiselle pudotus kierrokselle tuli vastaan Suokas, joka ei päässyt viivalle, joten ei kaavion mukainen soolo. Hyvä lähtö, reaktio ja indexi osu kohilleen, joten seuraavalle kierrokselle oli hyvä jatkaa.

Toisella kierroksella vastaan tuli Vaahtera. Rasmukselle harmittava -0.017 punavalo ja Vaahtera jatkoon, joka ottikin kilpailun ykköspytyn. Onnittelut hänelle!

Rasmus pääsi ajamaan klo 23.45 ns. näytöslähdön, erittäin savuinen burnis ja hyvä veto pimeyteen.

Kauden ProET luokan SM5!

Kiitokset yhteistyökumppaneillemme mahtavasta kaudesta!

Kiitokset FHRA:n toimitsijoille sekä kilpakumppaneillemme että kannustajillemme!

Kiitos!

Kauhavan SM4-osakilpailu! 10 - 12.8.2018

Perjantaina karavaani lähti kohti Kauhavan uutta rataa. Perjantai kului varikon rakentamisessa sekä uuden radan tutkimisessa.

Lauantaina Rasmus pääsi ajamaan yhteensä 5 lajittelu vetoa. Barracuda kulki tasaisia 11.2 sekunnin aikoja lukuun ottamatta yhtä lähtöä, jossa vaihtaessa kakkoselle kierrokset ampasi tappiin ja Rasmus tökkäsi kolmannen sisään. Pieni hienosäätö shifterin vaijeriin ja auto toimi kuin unelma. Reaktiot oli -.043 ja .031 välissä. Lauantain saldoksi lajittelun kolmos sija reaktiolla 0.010.

Sunnuntaina ensimmäisellä pudotuskierroksella vastaan tuli Parkkinen. Rasmus otti harmittavan -0.024 punavalon ja Parkkinen jatkoon.

SET/PET luokan SM-pisteissä on tiukkaa vain muutaman pisteiden eroja.

Lauantaina Toni ajoi ensimmäisellä lajittelu vedollaan ajan 8.58s / 253km/h. Toisessa lajittelu vedossa burniksessa turbiinin pultit katkesi ja lajittelu päivä oli siinä. Loppu päivän aikana Valiant siihen kuntoon, että edes kuusen voi käynnistää.

Sunnuntaina ensimmäisellä pudotuskierroksella oli ei kaavion mukainen soolo. Toni käynnisti kuusen ja cruisaili maaliin. Toisella kierroksella vastaan tuli Sometime Racingin taxi. Toni käynnisti vain kuusen pisteiden saamiseksi sekä isompien tuhojen välttämiseksi.

Toni on SM pisteissä tällä hetkellä neljäntenä vain muutaman pisteen päässä kolmos sijasta.

Kahden viikon päästä takaisin Kauhavalle SM5 Night Race finaali kisoihin metsästämään SM-palkintosijaa

Nitro Nationals 2018 on nyt takanapäin.  28.6 -1.7.2018

Toni pääsi torstai aamuna vetämään burniksen, jonka jälkeen öljynpaineet katosivat. Torstai päivä kului vian selvittämisessä. Illalla auto saatiin toimimaan ja testiveto vedettiin varmuuden vuoksi.

Perjantain sateiden vuoksi Toni pääsi illalla ajamaan yhden vedon 8.5s.

Lauantaina illalla vielä viimeinen lajittelu veto ja lopputulos oli lajittelun 9. ajalla 8.50s.

Sunnuntain ensimmäiselle pudotuskierrokselle tuli vastaan Mika Saari ja jatkoon mentiin Saaren alittaessaan 7.6s ajan.

Toiselle kierrokselle vastaan tuli Ossi Oikarinen. Valiantille tuli uusi ennätys 60 jalkanen 1.19s, mutta Ossi voitti ajettuaan kovempaa.

Torstaina Rasmus pääsi ajamaan yhteensä 6 lajittelu vetoa, auto toimi hyvin ja kulki tasaisesti. Paras reaktio oli 0.084, joka oikeutti lajittelun 10 sijaan. Lajittelu oli erittäin kova tasoinen kaikkien reaktioiden ollessa 0.0.. alkuisia.

Perjantaina Rasmus ei päässyt sateen vuoksi ajamaan yhtäkään vetoa, joten päivä meni ns. edustus hommissa.

Lauantai aamuna vielä 7 lajittelu kierros, joka ei muuttanut lajittelu sijoituksia. Illalla klo 18 aikaan ensimmäinen pudotuslähtö, johon vastaan tuli Herranen. Herranen otti punavalon ja Rasmus näki sen ja otti varman reaktion ja kokeili mitä auto kulkee. 
Seuraavalla kierroksella vastaan tuli Söderqvist, joka otti myös punavalon ja jatkosa oltiin. 11.30 oli indexi ja Rasmus ajoi 11.26s.

Maalista suoraan uudelleen line uppiin, takakontista höyry nousi kun kävi moottori niin kuumana ripeän ajotahdin takia.

Semifinaali oli kaavion mukainen soolo, Rasmus ei tehnyt burnista, käynnisti kellot ja körötteli maaliin. Finaalissa oltiin.

Sunnuntai aamuna heti klo 9.00 oli finaali lähtö Junnista vastaan. Junninen otti 0.10 reaktion ja Rasmus 0.14 reaktion. Maalissa oli eroa 0.020s, Rasmus oli lähempänä idexiaan, mutta huonommalla reaktiolla hävisi lähdön.

Alastaron Nitro Nationals 2018 tuli hopeaa kotiin vietäväksi.

Hieno viimeinen Alastaron Nitro Nationals, tästä jatkamme kohti Kauhan uutta rataa sekä 7.6sekunnin metsästystä.

Kiitokset loistavalle teamille sekä yhteistyökumppaneillemme.

Kiitokset kuuluu myös kannustajillemme sekä FHRA:n toimitsijoille.

Alastaron SM-osakilpailu 2 on nyt takana päin. 16-17.6.2018
 
Lauantaina Toni pääsi ajamaan 2 lajittelua vetoa, auton viivalta lähtö ei tuntunut toimivan ja löysimmekin vian turbiinista. Kilpakumppanimme Kalle Mannerkoski suostui luopumaan varaturbiinistaan, jonka saimme asennettua vielä samana iltana ennen hiljaisuutta, joten käytimme auton vielä ja kaikki tuntui toimivan. 
 
Sunnuntai ja pudotuspäivä koitti ja vastujaksi tulikin Mannerkoski. Toni ajoi 8.5 sekunnin ajan, joka ei valitettavasti riittänyt voittoon. 
 
 
Rasmus pääsi ajamaan lauantaina 5 lajittelua vetoa. Rasmus nousi päivän viimeisellä vedollaan lajittelun toiseksi reaktiolla 0.010. Auto kulki tasaisesti 11.2 aikoja, joten pudotus päivään oli hyvä lähteä.
 
Sunnuntaina vastaan tuli Söderqvist. Laitoimme indexiksi 11.20, Rasmus otti 0.080 reaktion ja Söderqvist ampaisi perään 0.025 reaktiolla. Maalissa oli eroa 0.043s, mutta Söderqvistille. Jäimme liikaa tavoite ajasta kun auto kulkikin 11.3s.
 
Hieno kisa takana ja tästä on hieno jatkaa kohti Alastaron EM-kilpailua 28.6-1.7
 
Kiitokset huippu teamille sekä tukijoille, jotka mahdollistavat tämän.
 
Alastarossa nähdään!
Image may contain: car 

Vanhis Cruising 2018, 26.5.2018

Lauantai päivä vietettiin hienossa Vanhis Cruising tapahtumassa, jossa oli meidän kilpurit sekä rekka esillä. Esittelimme toimintaamme sekä kilpureitamme ja kiinnostusta oli odotettua enemmän. Meillä oli myös oma ohjelma numero, jossa Barracuda laittettiin käymään ihmisten iloksi. Kuvia tapahtumasta löytyy haku sanoilla: Vanhis Cruising

Kauden avaus kisa ajettiin Motoparkissa 19.-20.5.2018 

SM1 
Perjantaina saavuimme paikan päälle ja leirin pystytys alkoi pitkän talven jälkeen.
 
Lauantaina sää oli mitä mainioin. Kuusi lajittelu kierrosta ajettiin kokonaisuudessaan. Siitä kiitos rataryhmälle sekä säälle.
 
Toni pääsi kokeilemaan auton kulkua, talven aikana tehtyjen muutoksien jälkeen. Muutama testiveto, mutta mitään ajoista ei laskettu, tiedä miksi, joten Toni oli lajittelun viimeinen ajalla 20 sekunttia. Toni otti huippureaktiot sekä ajoi auton uuden ennätyksen 8,4s, jolla oltiin jatkossa. Semifinaali lähtö oli kaavion mukainen soolo, joka käytettiin testailuun. Finaalissa vastaan tuli Sometime Racingin taxi. Finaali lähdössä tuli pieniä teknisiä ongelmia, jonka johdoksi saldoksi 2. sija. Hieno kauden avaus!
 
Rasmus pääsi ajamaan 5 lajittelu kierrosta. Yksi jäi välistä, kun line-upissa huomasimme, että autosta on vedet loppuneet. Rasmus otti viimeisellä lajittelu lähdössään 0.011 reaktion, jollla oli lajittelun toinen. Ensimmäisellä pudotus kierroksella vastaan tuli Junninen. Junninen otti punavalon, joten jatkossa oltiin. Seuraavalle kierrokselle tuli vastaan Ruuusunen. Harmittavata -0.001 punavalo Rasmukselle ja Ruusunen jatkoon. Auto toimi moitteettomasti, joten tästä on yvä lähteä jatkamaan. Hieno avauskisa!
 
 
9.4.2018
 
Tervehdys, 
kauden ensimmäinen tapahtuma American Car Show on takana, kalustomme oli esillä omalla osastollamme sekä Valvolinen osastolla. Yleisöä tapahtumassa oli mukavasti ja kiinostusta kalustoamme kohtaan riitti. Seuraavaksi suuntaamme Motoparkkiin SM1 kilpailuun.
 

Miami Vice Racing